De bezienswaardigheden in de Allgäu zijn talrijk. Wat dacht u van het middeleeuwse stadje Füssen? Dit hooggelegen stadje kent talloze piepkleine straatjes met leuke doorkijkjes tussen de vele goed bewaard gebleven middeleeuwse huizen.

Schloss Neuschwanstein

Füssen ligt op slechts 4 kilometer van Schloss Neuschwanstein. De oude binnenstad van Füssen, met fraaie winkeltjes en kleine restaurantjes, nodigt uit tot een terrasje en een spannend boottochtje op het Forggenmeer mag ook niet ontbreken op uw lijstje. 

Echte publiekstrekker

Schloss Hohenschwangau is een echte publiekstrekker, niet in de laatste plaats omdat Koning Ludwig II hier een groot gedeelte van zijn jeugd heeft doorgebracht. In de verte ligt uw fraaie vakantiehuis.

Allgäu en Neuschwanstein

Voor kasteel Neuschwanstein moet u een stukje omhoog klimmen. Het kasteel biedt een betoverend uitzicht op de omgeving en op het lager gelegen kasteel Schloss Hohenschwangau.

Autovrij centrum bij vakantiehuis

Een verblijf in deze streek heeft alles om uw vakantie te doen slagen. De vele winkeltjes en de terrasjes in het autovrije centrum van Oberstdorf nodigen u uit om met volle teugen te genieten van het uitbundige leven in de Allgäu.

Vakantiehuis bij rotskloof

Tip! De wandeling door de Breitachklamm is een echte aanrader wanneer u van groen en water houdt. De kloof is een van de fraaiste rotskloven van midden-Europa. Na afloop van de tocht is het heerlijk relaxen op het terras van uw fraaie vakantiewoning.

Allgäu heeft sfeer

Deze stek is van een ongekende schoonheid en is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de Allgäu. De rivier de Trettach meandert dromerig door het dal en brengt u in een melancholieke sfeer. Duitsers zijn trots op hun Trettachtal!

Zwaarste forel

Sinds 6 eeuwen is de beek van Memmingen een bezienswaardigheid in de Allgäu omdat ieder jaar binnen een paar uur (!) de beek volledig wordt leeggevist. De visser die de zwaarste forel weet te vangen wordt gekroond tot Fischerkönig.

Laat een reactie achter