De Zugspitze is met 2962 meter hoogte de hoogste berg van Duitsland. De eerste beklimming werd in 1920 gemaakt en vanaf de top heeft u een geweldig uitzicht op Beieren. Naar de top gaat een lift en hiervandaan kunt u lange wandeltochten door de Beierse Alpen maken. 

München en Slot Nymphenburg 

In München is behalve het bierfestival nog veel meer te zien. Het oude centrum van de stad herbergt veel bezienswaardigheden en de leuke straatjes zijn ronduit gezellig te noemen met leuke terrasjes en fraaie huizen. Slot Nymphenburg, de vroegere zomerresidentie van de heersers van Beieren, is trouwens ook een echte aanrader. 

De Romantische Straße 

Dit is een van de bekendste toeristische routes in Duitsland en vertelt veel over de middeleeuwse geschiedenis van Beieren. Zij loopt van Würzburg aan de Main naar Neuschwanstein en Füssen aan de voet van de Alpen. 

Oude centrum van Regensburg 

De binnenstad van Regensburg aan de Donau is een van de beter bewaarde middeleeuwse steden in Duitsland. In 2006 werd het oude centrum van Regensburg samen met het stadsdeel Stadtamhof tot Werelderfgoed verklaard. 

Bezienswaardige stad 

Het aantrekkelijke Augsburg ligt ook aan de Romantische Straße en is een bezienswaardige stad met leuke straatjes, gezellige restaurantjes en piepkleine winkeltjes waar u snuisterijen kunt kopen. U hebt nog veel te zien voordat u terugkeert naar uw vakantiewoning. 

Beieren en Olympische Winterspelen 

Garmisch-Partenkirchen ligt 80 km ten zuidwesten van München en is beroemd door de Olympische Winterspelen van 1936. Ooit waren dit twee aparte plaatsen en voor de spelen werden de twee steden gescheiden. 

Maximiliaan II van Beieren 

Beieren en Slot Hohenschwangau horen bij elkaar zoals u hoort bij uw vakantiehuis in Beieren. Het slot werd in de 19e eeuw gebouwd door Maximiliaan II van Beieren. Ludwig II bleef er wonen tot na de dood van de oude koning. 

WEER & KLIMAAT IN BEIEREN 

In de dalen van Beieren is de temperatuur zeer aangenaam voor het maken van tochten. De winters zijn er vaak mild, hoewel ook hier en daar een flink pak sneeuw kan vallen. Ook in de winter gaat u volop genieten van de zon op het ruime terras van uw gezellige vakantiehuis. 

Lange wandelingen 

De bergen van Beieren nodigen u uit tot het maken van lange wandelingen. Vanaf mei tot en met september ligt de gemiddelde temperatuur in Beieren en omgeving rond de 25 graden en dat is heerlijk voor activiteiten in de buurt van uw vakantiewoning in Beieren. 

Genieten van Zuid-Duitsland 

In de lente is de zon al volop aanwezig en de zomermaanden zorgen voor gemiddeld 7 tot 8 zonuren per dag. U gaat genieten van het weer in Zuid-Duitsland! Na afloop van een klimtocht in de bergen is het heerlijk ontspannen in uw vakantiehuis in Beieren.

Laat een reactie achter