De kleine Königssee is het meest ongerepte meer van Duitsland en biedt een adembenemend panorama en helderblauw water. De serene stilte van het meer werkt inspirerend. Sinds 1909 is dit meer alleen te bereiken met een elektrische boot of met een roeiboot. De bezienswaardigheden in de Duitse Alpen zijn niet op één hand te tellen. 

Mooiste kloof 

In Oberstdorf, het meest zuidelijk gelegen dorp van Duitsland, kunnen avonturiers en waaghalzen hun lef tonen. Ze wandelen over enge koorden op 33m hoogte en balanceren tussen hoop en vrees. De Breitachklamm is misschien wel de mooiste kloof van Europa en hoort beslist op uw programma te staan. 

Schneefern gletsjer 

De Zugspitze is met 2962 meter hoogte de hoogste berg van Duitsland en ligt op de grens van Duitsland en Oostenrijk. Een tandwielspoorlijn brengt u naar de punt van de Schneefern gletsjer en daar gaat u verder met de Schneefern kabelbaan naar de top. 

Schansspringen op nieuwjaarsdag 

Aan de voet van de Zugspitze, ligt sportief Garmisch-Partenkirchen. De wintersportplaats is vooral bekend door het jaarlijkse schansspringen op nieuwjaarsdag. Ooit waren dit twee aparte plaatsen en voor de Olympische Winterspelen van 1936 werden de twee steden gescheiden. 

Nieuw kasteel 

Maximiliaan II van Beieren liet Slot Hohenschwangau in de 19e eeuw bouwen. Ludwig II bleef er wonen tot na de dood van de oude koning, maar in 1868 wilde Ludwig een nieuw kasteel bouwen op een hoge richel. Neuschwanstein zou nog mooier en groter moeten worden dan Hohenschwangau. 

Vakantiehuis in Duitse Alpen 

Bad Tölz heeft een spectaculair uitzicht op de Alpen en is bekend om zijn kuuroorden en historische stadskern. Wanneer u er toch bent, bezoek dan in ieder geval Alpamare, een overdekt waterpark met lange glijbanen, golfslagbad en zelfs thermale buitenbaden. 

Laat een reactie achter