In Monschau is weinig veranderd sinds de afgelopen 300 jaar. De vele vakwerkhuizen en kleurrijke geveltjes geven Monschau een idyllische en romantische aanblik. De Eifel loopt over van de bezienswaardigheden. 

keizer Karel V 

In 1543 slaagde keizer Karel V erin de burcht te veroveren en na de eerste wereldoorlog deed een jeugdherberg zijn intrede in de burcht. Hier vlakbij ligt uw vakantiehuis. 

In de Eifel ligt Nürburgring 

Dit circuit is één van de meest belangrijke en meest innovatieve motorsportcircuits van de wereld en de Nürburgring wordt door de fans eerbiedig de groene hel genoemd. U kunt op bepaalde tijden zélf op het circuit rijden. Tip! Rij niet te hard terug naar uw fraaie vakantiewoning in de Eifel! 

Afsluiting oogstseizoen 

Ter afsluiting van het oogstseizoen vindt ieder jaar in het eerste weekend van oktober het grote oogstfeest plaats. De optocht lokt jaarlijks duizenden bezoekers naar het dorp. Na afloop van de optocht worden alle deelnemers en toeschouwers uitgenodigd in de feesttent op het dorpsplein. 

Museum Ahrweiler 

Ahrweiler is een belangrijke productieplaats van rode wijn en is een typisch voorbeeld van een prachtig bewaard gebleven stad uit de middeleeuwen. De Weißer Turm, een gotisch torenhuis waarin nu het Museum gevestigd is, nodigt u graag uit voor een fotosessie. 

Bad Münstereifel 

Ook dit plaatsje trekt veel toeristen. Het oogstrelende en ommuurde middeleeuwse stadcentrum is uniek. In het midden van de plaats stroomt een riviertje dat nog door de bedding van de oude kademuren stroomt. 

Vakantiehuis in de Eifel 

Langs het stuwmeer Perlenbach is een fraaie wandelroute aangelegd en het beginpunt van deze track ligt aan de noord- of aan de zuidkant van het meer. Een echte aanrader is het uitzichtpunt over het gehele stuwmeer. 

Laat een reactie achter