Het aantal bezienswaardigheden in de Aquitaine is teveel om op te noemen. 

Wereldberoemde wijn 

Bordeaux is de hoofdstad van de wijn. Bordeauxwijn is wereldberoemd. In de wijnstreek worden beroemde en minder beroemde wijnen geproduceerd. Rondom de stad ligt meer dan 117.000 hectare wijngaard. Een wijngaard bezoeken maakt uw bezoek compleet. 

Vijf grote wijngebieden liggen rondom Bordeaux: Entre-deux-Mers, Libournais, Bourgeois-Blayais , Graves en natuurlijk Médoc. Maar er is crisis. Wijnproducerende landen als Chili, Argentinië of Australië zorgen voor een hevige concurrentie. 

Bordeaux de stad 

Een bezoek aan de stad Bordeaux staat bovenaan uw lijstje. Bijvoorbeeld het 18e eeuwse Grand Théatre op het drukke Place de la Comédie waar vroeger het Romeinse forum lag of de Esplenade des Quinconces uit de 19e eeuw, het grootste plein van Europa. 

De grotten van Lascaux 

Zo’n 17.000 jaar geleden maakten een aantal Cro-Magnon mensen hier grottekeningen. Deze zouden de geschiedenis ingaan als de mooiste voorbeelden van prehistorische kunst. 

Périgueux 

Périgueux was lange tijd de hoofdstad van de Périgord. Vandaag de dag is deze marktstad verdeeld in drie delen. Het huidige centrum ligt rondom de Cathédrale St. Front. Ook Périgueux dankt zijn bestaan aan de Romeinen. 

De kust van Aquitaine, de Pyreneeën, het culturele binnenland, plaatsen als Bergerac, St. Émilion, Bayonne, Biarritz of het middeleeuwse Sarlat-la-Canéda. Aan bezienswaardigheden heeft de Aquitaine geen gebrek. 

Laat een reactie achter