Ongetwijfeld de belangrijkste bezienswaardigheid van de Auvergne is het Parc Naturel Régional des Volcans d’Auvergne. Van de oorspronkelijke vulkanische vormen is nauwelijks nog wat over. Een eindeloos en verlaten platteland met onherbergzame bergweiden. Groene frisse bossen brengen afwisseling en verkoeling in de kale, boomloze bergweiden. Hier en daar staat een meertje in de uitgedoofde kraters. 

Le Puy 

De stad Le Puy dankt haar bestaan aan de indrukwekkende resten van een vulkaan die de mens zoveel ontzag wist in te boezemen dat deze plek al van oudsher is ingericht om de goden te eren. Aan de noordkant van de stad prijkt een rotskegel loodrecht omhoog. Rocher de St. Michel d’Aiguilhe. U kunt deze niet missen. Le Puy is een stad die vergroeid is met haar verleden. Loop door de smalle, pittoreske straten en bezoek het klooster en de kathedraal in het hart van de stad. 

La Chaise Dieu 

La Chaise Dieu (de stoel van God) is een hoog gelegen pittoresk dorpje. Het klooster van La Chaise Dieu is gesticht door Robert de Turland. Hij liet zijn klooster in Brioude achter en zocht de onherbergzame vlakte om zijn klooster hier te bouwen. 

Policnac 

Policnac met kasteel ligt er prachtig bij. Op de afgeplatte berg was in de Romeinse tijd een tempel van Apollo, beroemd om de orakels. Onderaan de heuvel moest men in een zaal zijn offer brengen en een wens uitspreken. 

Er ligt altijd wel een bijzondere bezienswaardigheid in de buurt van uw vakantiehuisje in de Auvergne

Laat een reactie achter