Een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Frankrijk is de Grand Canyon du Verdon. De kloof is maar liefst 21 km lang en loopt van Aiguines tot aan Point Sublime. De kloof is na de Grand Canyon de grootste ter wereld. 

Mont Saint-Michel 

Dit rotsachtige Franse eiland, wat samen met de omliggende baai sinds 1979 op de werelderfgoedlijst staat, ligt één kilometer uit de Atlantische kust bij de plaats Avranches in de regio Normandië. Tussen de 11e en 16e eeuw werd op het eiland een abdij gebouwd. 

Avignon 

De trotse hoofdstad van het departement Vaucluse. Avignon is een van de grootste 

bezienswaardigheden van Frankrijk. U bezoekt behalve het Paleis, het zeer interessante historische centrum en de bekende brug van Avignon, het Saint André Fort, het Musée Requien of het Musée Calvet. 

Pelgrims 

Lourdes trekt per jaar meer dan twee miljoen bezoekers. Vooral in de zomermaanden, als grote menigten pelgrims uit alle windstreken toestromen, wordt de devote plaats gekleurd door de religieuze ceremonieën. 

Wereldstad 

Parijs wordt naast Londen, New York, Tokio in één adem genoemd met andere wereldsteden. De stad wordt in tweeën gedeeld door de rivier de Seine en is zo groot geworden dat ze zeven heuvels beslaat, waarvan Montmartre de hoogste is. Hoe hoog is de Eiffeltoren eigenlijk? 

117.000 hectare wijngaard 

Bordeaux is natuurlijk de hoofdstad van de wijn. Bordeauxwijn is wereldberoemd. Rondom de stad ligt meer dan 117.000 hectare wijngaard. Vijf gebieden liggen rondom Bordeaux: Entre-deux-Mers, Libournais, Bourgeois-Blayais, Graves en natuurlijk de Médoc. 

Bezienswaardigheden in Frankrijk zijn niet in één adem te noemen. Natuurlijk vergeten we Versailles niet of de Ardèche, de grotten van Lascaux, de Champagne of St. Paul-deVence en Saint-Tropez. Mogen we ze bewaren tot een volgende vakantie in Frankrijk? 

Laat een reactie achter