Eten en drinken in de Auvergne staat op een hoger plan. Laat de gastronomie van deze regio op u inwerken en probeer een van de beroemde streekgerechten als Falette, een met kool gevulde kalfsborst of gezouten varkensvlees gekookt in wijn met kleine, groene Puy-linzen. Natuurlijk is er de Aligot, een puree van aardappelen vermengt met kaas en crème fraîche. 

Truffade 

Tot de streekproducten behoren verder potée Auvergnate of Pounti, een hartige pudding van ham, spek, snijbietjes of spinazie en Truffade, een machtig aardappelrecept uit deze regio. 

Saint-Pourcin 

Er wordt al heel lang wijn gemaakt in de Auvergne. De wijnen uit Saint-Pourcain hebben de oudste wijngaarden van Frankrijk. Volgens de legende werden hier de eerste wijnranken geplaatst door de Phoenicians. Toegegeven. Niet zo heel bekend. Bekender is dat de Romeinen deze wijnen naar een hoger plan hebben getild. Proef eens de Châteaugay, Madargues, Boudes of Corent. 

Cantal 

In de Auvergne wordt het grootste assortiment kazen geproduceerd. Combineer een goed glas Châteaugay eens met een van de beroemde kazen als Fourme d’Ambert St-Nectaire, Salers, Cantal, Bleu d’Auvergne of met Cantal, genoemd naar het departement Cantal. 

Eten en drinken in de Auvergne verdient alle tijd. Uw tijd. 

Laat een reactie achter