In Frankrijk verloopt eten en drinken volgens aloude tradities. De traditionele Franse keuken is authentiek en rijk. De keuken maakt gebruik van alle oeringrediënten uit de streek. Op de markten overheersen de heerlijke geuren van verse kruiden. De intense kleuren en geuren vormen al sinds jaar en dag een inspiratiebron voor levensgenieters. Sommige streken onderscheiden zich gastronomisch door hun bijzondere keuken. 

Dordogne 

De ganzen en eenden leveren de beroemde paté de Foie Gras (ganzenlever) en Confit de Canard. Deze laatste wordt ook wel met zuurkool geserveerd. Met zuurkool? Jazeker. In de Dordogne is het eten en drinken iedere dag een uitdaging. Bekende streekgerechten uit de Dordogne zijn verder de Pâtés de Périgueux en Cassoulet, een eenpansgerecht met witte haricots, bereid met verschillende soorten worst en vlees. 

Elzas 

Een bekend streekgerecht uit de Elzas is de traditionele zuurkool met vlees op Elzasser wijze of een Baeckeoffe, een groente- en vleesstoofpotje. Of wat dacht u van zuurkool met varkensschenkel? De gastronomie is een belangrijk onderdeel van de Franse cultuur. Er is zelfs een route van de zuurkool. 

Bretagne 

De Andouille uit Bretagne stamt uit de 18e eeuw. De Andouille van Guéméné is een belangrijke representant van de traditionele Bretonse keuken. De echte Andouille van Guéméné is gemaakt van de opgerolde dikke darm van een varken. De worst wordt gerookt. 

Bordeaux 

De stad Bordeaux is de hoofdstad van de wijn. Bordeauxwijn is wereldberoemd. Rondom de stad ligt meer dan 117.000 hectare wijngaard. Een wijngaard bezoeken maakt uw bezoek pas compleet. 

Laat een reactie achter