Vakantie in de Aquitaine, wat afgeleid is van het Latijnse Aqua, betekent vooral genieten. Aquitaine is een grote regio en bestaat uit de departementen Dordogne, Gironde, Lot-et-Garonne, Landes en Pyrénéés-Atlantiques. Drie daarvan, Gironde, Les Landes en de Dordogne, zijn ook nog eens de grootste departementen van heel Frankrijk. 

Aquitaine heeft cultuur 

Vroeger was Aquitaine veel groter dan nu en heette Guyenne. Diversiteit is van oudsher één van de belangrijkste kenmerken van de Aquitaine en draagt bij aan haar rijkdom. De grote verschillen in cultuur merkt u direct bij een bezoek aan steden als Bordeaux, Pau of Bayonne. 

Maar ook Perigueux, Biarritz, Bergerac, Sadillac of Agen laten u voelen wat die andere cultuur dan wel is. Uitgestrekte witte stranden met golvende duinen, meren en rivieren, wijngaarden, serene bossen, heide en hooggebergte. Aquitaine heeft eigenlijk alles. 

Brandingsgolven 

Aquitaine heeft de beste brandingsgolven van heel Europa. Surfliefhebbers, beginners of gevorderden, vinden hier hun heiligdom. Hier zijn zelfs aparte familiestranden maar ook aparte kinderstranden met toezicht. 

Zeedennen 

Meer dan een miljoen hectare zeedennen zorgen ervoor dat de zee de duinen niet overkomt. U ruikt de geuren van dennen en hars, brem en heide en de zilte lucht van de zee. U kunt hier urenlang wandelen en zelfs dagenlang fietsen op een welhaast volkomen vlak terrein. Vakantie in de Aquitaine duurt altijd te kort. 

Laat een reactie achter