De inwoners van de regio Auvergne, de Auvergnats, zijn gelukkige mensen en vieren eigenlijk altijd vakantie. Ze wonen in een zonovergoten, spectaculair landschappelijke regio. Een streek die overloopt van cultuur en natuurschoon. Clermont–Ferrant is hun trotse hoofdstad en de Puy de Dôme (1465) is nooit ver weg. Net als Vichy en Moulins. 

Kraterkennis 

Even een stukje kraterkennis. De vulkanen van Auvergne kunnen verdeeld worden in koepelvulkanen (kraterloos en rond), kransvulkanen (o.a. Puy de Pariou) en vulkanen met een ingestorte krater (o.a. La Vache). 

Puy de Dôme 

De bekendste vulkaan van Auvergne is de Puy de Dôme (1465 m). Een fameuze top waar wielrenners ontzag voor hebben. 

Zwarte aarde 

Basaltplateaus van Artense en Cézallier liggen tussen de vulkaanmassieven van het natuurpark 

Volcans-d’Auvergne. U kunt prachtig wandelen en fietsen in de Limagne (laagvlakte) in de buurt van Clermont-Ferrant. Combineer dit met een bezoek aan de stad, maar klop wel eerst uw schoenen af voordat u een chique restaurant bezoekt. De zwarte aarde van deze laagvlakte is rijk aan alluvium en vulkaanas. 

Muziekcultuur 

De Auvergne heeft een rijke middeleeuwse historie. Door de adel werden vele kastelen gebouwd op strategische plekken. Ongetwijfeld werd er toen al veel gedanst en gezongen. De Auvergne is bekend om zijn muzikale cultuur, vooral op het niveau van dansmuziek. Uw vakantie in de Auvergne is begonnen en wordt een feest. 

Laat een reactie achter