Wrijft u even de ogen uit. U bent in topvakantieland Frankrijk. Frankrijk is dertien maal zo groot als 

Nederland en ongeveer even groot als Spanje en Portugal samen. De langste rivier van Frankrijk is de Loire met een totale lengte van 1006 kilometer. Hij stroomt van zijn bron in de Ardèche tot zijn trechtermonding bij St.Nazaire in de Loire Vallei aan de Atlantische kust. 

Grenzen 

De meeste grenzen van Frankrijk zijn natuurlijk. In het westen ligt de Atlantische Oceaan, in het noordwesten het Nauw van Calais en Het Kanaal, in het oosten de Rijn, het Jura-gebergte en de Alpen, in het zuiden de Middellandse Zee en de Pyreneeën. Iedere streek met zijn eigen karakter, met zijn eigen flamboyante cultuur en rijke geschiedenis. 

Landschap 

Het Franse landschap bestaat uit laagvlakten, kusten, oude en jonge gebergten. Door zijn overweldigende en diverse landschap en de rijke cultuur is Frankrijk al jaren de top van vakantievierend Nederland. 

Gorges 

Schilderachtige Middeleeuwse dorpjes en eeuwenoude stoere kastelen. Burchten en oude Romeinse nederzettingen. Woeste donkere wouden afgewisseld met lieflijke groene hellingen. 

Moerasgebieden met wilde paarden. Smalle steile Gorges met alle mogelijkheden om te kayakken of te zwemmen. Dat is Frankrijk. 

Strandwandeling 

Hooggebergte waar u eindeloos kunt wandelen of in de winter kunt skiën. Festivals, feesten en musea. Beekjes en kanalen waarlangs u oneindige fietstochten kunt maken. Witte stranden, duinkusten en krijtrotsen. De kust van Frankrijk is 6200 kilometer lang en zeer gevarieerd. U zou een leven lang strandwandelingen kunnen maken. 

Een droom 

Iedere streek met zijn eigen dorpjes, stadjes en steden. Iedere streek met zijn eigen feesten, markten, streekgerechten, wijnen en bezienswaardigheden. Geen twijfel mogelijk. Frankrijk als vakantieland is als een droom waar geen einde aan lijkt te komen. 

Laat een reactie achter