Veel vakantiegangers gaan naar de Ardèche vanwege de vele zonuren. Het weer en klimaat in de Ardèche is heerlijk. De temperatuur in deze regio ligt in de zomer tussen de 21 en de 26 graden. Over het algemeen heeft de Ardèche een continentaal klimaat met mediterrane invloeden. 

Mistral 

De jaarlijkse gemiddelde temperatuur is 12 graden. De zon schijnt gemiddeld 250 dagen per jaar. De Mistral is een noordenwind afkomstig uit het Centraal Massief die plotsklaps opsteekt en enkele dagen kan aanhouden en soms kan zorgen voor een daling in de temperatuur. Gelukkig komt dit zelden voor. 

Warme zomers 

Het klimaat in de Ardèche is divers. Het noordelijk deel van de Ardèche heeft in de zomer een gematigd en aangenaam klimaat, terwijl het zuidelijk deel droge en warme zomers heeft. De winters kunnen er streng zijn met vorst, sneeuw en een vaak harde wind. 

Laat een reactie achter