Florence 

Bezienswaardigheden in Toscane leiden altijd eerst naar Florence. Pas in 59 voor Christus is de Romeinse stad door Caesar gesticht. De meeste bezoekers gaan meteen naar de Duomo, het middelpunt van de stad. De drie eeuwen bijna ononderbroken heerschappij van de machtige Famiglia di Medici heeft ervoor gezorgd dat de stad tot ongeveer het jaar 1730 het culturele en intellectuele hart van Europa was. 

Pisa 

De Toren van Pisa, dat feitelijk de klokkentoren van de kathedraal is, vormt met het baptisterium een fraai Gotisch geheel in de stad en is niet voor niets wereldberoemd. De grafsculpturen op het nabijgelegen Campo Santo herinneren eraan dat Pisa van de 12e eeuw tot en met de 14e eeuw een belangrijk centrum was van de Europese beeldhouwkunst. 

Luca 

Deze geboortestad van Boccherini en Puccini organiseert muzikale evenementen en leeft van traditionele Toscaanse activiteiten zoals weven. De stadswallen uit de 16e eeuw en 17e eeuw beschermden de stad tegen de Florentijnse aanvallen. 

Siena 

Het belangrijkste plein, de Piazza del Campo, lijkt op een grote schelp, die zich opent als een theater, met het Palazzo Publico als decor. De Palio is een van de bekendste paardenkoersen van Italië. Alle stoten en klappen zijn toegestaan om de tegenstander te laten vallen in deze competitie. 

San Gimignano 

Het Manhattan van Toscane ligt boven op een heuvel in het Toscaanse glooiende groene landschap. Eén blik op het stadje en het is duidelijk waarom het zo genoemd wordt. Veertien torens domineren het panorama. Het silhouet van San Gimignano is sinds de middeleeuwen niet veranderd. 

Anghiari 

De smalle steegjes van het centrum geven je constant het gevoel terug in de middeleeuwen te zijn. De vele kastelen en kerken zijn prachtig om te zien, maar u vindt hier ook veel ambachtelijke winkels die de kleine pleinen omringen. Bezienswaardigheden in Toscane zijn middeleeuws. 

Laat een reactie achter