Deze schitterende regio in Noord-Italië is gelegen langs de Alpen en goed bereikbaar met de auto en met het vliegtuig. De hoofdstad van de regio, Milaan, beschikt over meerdere luchthavens. De vakantiehuizen in Lombardije beschikken over luxueuze faciliteiten en staan op prachtige locaties. Vanuit uw vakantiehuisje in Lombardije bent u altijd dichtbij de vele bezienswaardigheden in deze regio. 

Lombardije 

Lombardije grenst in het noorden aan Zwitserland, in het westen aan Piemonte, in het zuiden aan Emilia-Romagna en in het oosten aan Veneto en Trentino-Zuid-Tirol. In de zomermaanden is het bijna elke dag minimaal 25°C en schieten de temperaturen vaak richting en over de 30C°. Ook het voor- en najaar is het goed toeven in de regio. De gemiddelde temperatuur in deze seizoenen schommelen tussen 18C° en 24C°. Liefhebbers van lekker eten kunnen hun hart ophalen in Lombardije, hier wordt namelijk veel aandacht geschonken aan een goede maaltijd. De maaltijd wordt vaak besloten met kaas. 

De meren van Lombardije 

In Lombardije zijn een aantal prachtige meren gelegen. De meest bezochte meren in Lombardije zijn; Lago Maggiore, het Lugano meer, het Gardameer, het Iseomeer en het Comomeer. Het water van deze meren is van uitstekende kwaliteit en veelal kristalhelder. Rondom de meren van Lombardije liggen veel pittoreske dorpjes met interessante bezienswaardigheden. Een vakantie aan één van de meren zult u niet snel vergeten. 

Activiteiten in Lombardije 

In Lombardije kunt u fantastisch wandelen in de schitterende natuur met haar schilderachtige valleien beboste heuvels. Een bezoekje aan de historische steden in deze regio is artistieke en historische verwennerij. Kunst, mode, architectuur en monumenten komen hier samen en zullen u verbazen en verwonderen. Een agriturismo, vakantievilla of vakantiehuis in Lombardije, gelegen in het wonderschone landschap of vlakbij een pittoresk dorpje, biedt de ideale uitvalsbasis voor uw vakantie. 

Laat een reactie achter