Beschutte ligging 

Het weer en klimaat in Toscane kan in de wintermaanden vrij onvoorspelbaar zijn en de zomers zijn heet en droog. In de lente echter is de temperatuur al prima en ligt het gemiddelde rond de 21°C. Het klimaat van Toscane wordt beïnvloedt door de warme stroming in de Tyreense zee en de beschutte ligging achter Corsica

Hoogteligging 

Hierdoor kunnen echter wel grote weersverschillen optreden in de regio. Dit heeft dan te maken met hoogteligging, plaats ten opzichte van de heuvel en de ligging ten opzichte van de zee. Over het algemeen is het klimaat in Toscane echter heel aangenaam. 

Temperatuur 

De gemiddelde dagtemperatuur in juli is 29°C. De gemiddelde temperatuur in januari is 10°C, terwijl de gemiddelde temperatuur in mei al gauw 22°C is. Heerlijk voor een lange wandeltocht door de olijfgroene heuvels. 

November 

De droogste maanden zijn juli en augustus, met gemiddeld niet meer dan 30 mm regen. De meeste kans op regen heeft u in november, met gemiddeld 200 mm per maand. November telt gemiddeld 14 dagen met wat regen. 

Laat een reactie achter